Ambassadeurs

 

 

Geraldine Kemper

Geraldine zal je kennen van haar werk als presentator. Ze maakte voor RTL4 het programma 'Geraldine en de vrouwen' waarin ze vrouwen volgt die te maken kregen met seksueel geweld. Ze is ook ambassadeur van ActionAid Nederland. Want vrouwenrechten gaan haar écht aan het hart. 

“Nog altijd krijgen wereldwijd talloze vrouwen, namelijk 35 procent, te maken met geweld. Onacceptabel!"

Cheyenne Haatrecht

Cheyenne werkt bij de Amsterdamse politie. Ze is maatschappelijk gedreven en verdiepte zich de afgelopen jaren in gender- en kansenongelijkheid. Hierdoor is haar drive om op te komen voor vrouwenrechten nóg groter geworden. Ze zet zich op allerlei manieren in om hier aandacht voor te vragen. Dat deed ze vorig jaar als deelnemer en nu als ambassadeur van The 35 Challenge. 

“Wie weet verander je wel iemands leven met jouw push-ups!”

Tessel ten Zweege

Tessel is feminist en schrijver van het boek ‘Dat zou jij nooit toelaten’ over haar eigen ervaring met gendergerelateerd geweld, dat uitkomt in maart 2022. Hiernaast is ze visueel kunstenaar en freelance journalist.

“Ik heb de epidemie die geweld tegen vrouwen is helaas zelf meegemaakt. Net als ActionAid zie ik in dat gendergerelateerd geweld een direct product is van genderongelijkheid in de samenleving: we moeten het probleem bij de wortels aanpakken."

Loraine Pengel

 

Loraine is personal trainer en crossfitcoach. Daarnaast bokst ze fanatiek en geeft ze dansles. Haar passie voor sport ontstond na een moeilijke periode en trainen is voor haar de ideale uitlaatklep. Samen met Arie Boomsma startte ze de campagne ‘Stronger than your boyfriend’ om body shaming tegen te gaan. Loraine is een van de drie top-trainers die je, als nodig, over de eindstreep sleuren.

“Veel sterke vrouwen krijgen te horen dat ze te gespierd worden. Ik ben van mening dat vrouwelijkheid, spierballen en de liefde voor training prima samen gaan!”

 

Deusa Marques

Deusa is oprichter van Dança Deusa, wat dansgodin betekent in het Portugees. Ze zet zich in voor body positivity en haar missie is het verbeteren van de relatie die vrouwen hebben met hun lichaam en hun conditie. Bewegen uit liefde voor je lijf! Deusa is ook een van de drie trainers die ons dit jaar over die eindstreep gaat coachen. 

“Laat je niet afschrikken door die 35 push-ups. Ik zorg ervoor dat jij op jouw manier mee kan doen.”

 

Gregory Forster

Gregory is vader, Shivananda yogadocent en rastafari. Voordat hij in 2013 yogadocent werd was hij wiskundeleraar en martial-arts instructeur. Tegenwoordig geeft hij les in zijn eigen studio Uprising Yoga in Amsterdam, die hij runt met zijn zussen. 

"Sta voor elke training even stil bij de vraag: waarom doen we dit? En natuurlijk niet op te geven! Ooh yes you can."

 

 

Zoë Love Smith

Zoë is niet in één hokje te plaatsen. Ze actrice, zanger, producent én fotograaf. Er is wél een gemene deler: zowel binnen als buiten haar kunst zet ze zich actief in voor een gelijke, inclusieve en verbindende samenleving. 

"Tot de 35 push-ups komen is misschien wel een challenge, maar de kracht die je nodig hebt is niks in vergelijking met de kracht die alle vrouwen nodig hebben die hier mee te maken krijgen. Hou ze dus in gedachten, dan vind je de kracht vanzelf."

 

Elisabetta Agyeiwaa

 

 

Elisabetta is een trotse Ghanese filmmaker en beeldend kunstenaar. Ze studeerde Beeld- en Mediatechnologie aan de HKU Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Nu werkt ze aan een documentaire over haar eigen ervaring met identiteitsfraude -haar identiteit werd toen ze een baby  was verhandeld door haar moeder-. Haar afstudeerfilm 'Ik leef maar ik besta niet' werd genomineerd voor het Nederlands Film Festival.

"Voor vrouwen van kleur is de strijd nog moeilijker. Niet alleen vanwege geslacht maar ook vanwege ras. Laten we er dus allemaal voor kiezen om onszelf uit te dagen."

 

Pete Wu

 

Journalist Pete Wu is schrijver van het boek De bananengeneratie: over het dubbelleven van Chinese Nederlanders van nu, en maakte de VPRO-documentaire Pete en de bananen. Hij is niet alleen ambassadeur van The 35 Challenge maar ook van Pride Amsterdam. 

“Ik wil laten zien dat geweld tegen vrouwen geen vrouwenprobleem is, maar juist een issue waar iedereen aan moet werken. Doe het voor je eigen moeder! En je zus! En je buurvrouw, collega, oma, etc!”

 

Dook van Dijck

 

Als kind van twee moeders en eindeloos veel aanplak-tantes, weet Dook hoe geweldig en belangrijk vrouwen zijn. Hij is acteur en presentator met een indrukkend CV. Zo was hij bijvoorbeeld te zien in de musicals De marathon, Soldaat van Oranje en Het Pauperparadijs, en speelde hij in onder andere De zevende hemel en All you need is love.

"Mentaal ben ik er klaar voor… fysiek is er nog een uitdaging."

 

Eva Eikhout

 

Eva gaat hard sinds de BNNVARA Academy. Ze is presentator en programmamaker. In 2019 won ze de VIVA400 publieksprijs, ze maakte de podcast ONBEPERKT, en is nu alweer bezig met een nieuwe serie voor het YouTubekanaal van NPO3. Eva weet hoe het is om geboren te worden met iets waar je niet blij mee bent en waar je niks aan kunt doen. Ze weet ook hoe hartverwarmend het is wanneer anderen, die hier geen last van hebben, zich hard voor je maken. 

 "Stop al je boosheid en vuur over geweld tegen vrouwen in de oefeningen die we gaan doen, zo maken we ons samen oersterk!"

June Mirit

June is oprichter van de Urban Gym Group. Met fitnessprogramma's door heel Nederlands wil ze vrouwen en gemeenschappen sterker maken. Niet alleen fysiek, maar juist ook mentaal. Vrouwen minder sterk? Daar heeft June geen boodschap aan. Ze ziet het als haar missie om vrouwen ervan bewust te maken hoe sterk ze werkelijk zijn.

"De aanpak van ActionAid als organisatie spreekt me aan omdat zij werken vanuit de kern. Met lokale organisaties en de lokale bevolking."