35 push-ups? LET'S GO!

Florien Handgraaf

( Lid van team: 35 push-ups, let's go!  )

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 150 (10%)

35% van alle vrouwen wereldwijd krijgt te maken met een vorm van geweld. Tijdens de coronacrisis blijkt nu ook nog eens (huiselijk) geweld tegen vrouwen toe te nemen. In Nederland zien we een stijging, in Oeganda een verdubbeling en in Bangladesh zijn geweldsmeldingen met 983 procent toegenomen. Schokkend, toch?

Door mee te doen aan de Women's Rights Challenge van ActionAid vraag ik aandacht voor geweld tegen vrouwen en maak ik me letterlijk sterk voor vrouwenrechten wereldwijd. Vanaf 1 november train ik om op 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, 35 push-ups te kunnen doen. Tegelijkertijd zamel ik een bedrag in om geweld tegen te gaan en vrouwnrechten te beschermen. 

Ik doe mee voor de vrouwen die in de kledingindustrie werken: ze verdienen te weinig om fatsoenlijk van te leven, werkomstandigheden zijn verre van veilig en ze krijgen dikwijls te maken met geweld of intimidatie. Tijdens de coronacrisis annuleren merken bestellingen die al gemaakt zijn of stellen hun betalingen uit. Het gevolg: mensen - veelal vrouwen - krijgen al maanden geen loon. ActionAid werkt wereldwijd met organisaties en activisten aan een betere positie voor vrouwen. In de kledingindustrie doet ActionAid dat door samen met vrouwen vakbonden op te zetten, geweldsincidenten te rapporteren, onderzoek te doen en internationaal te pleiten voor betere wetgeving.

Voor deze challenge kan ik elke aanmoediging goed gebruiken, maar het zou helemaal fantastisch zijn als je mij en daarmee het werk van ActionAid steunt met een gift. Help je mee? Dank! ❤

 

 

Bekijk alle
€ 15 10-09-2020 | 09:12 Succes!