Ik maak me sterk voor vrouwenrechten!

Renée van Boekel
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 150 (69%)

35% van alle vrouwen wereldwijd krijgt te maken met een vorm van geweld. Tijdens de coronacrisis neemt (huiselijk) geweld tegen vrouwen nog eens toe. In Nederland zien we een stijging, in Oeganda een verdubbeling en in Bangladesh is het aantal geweldsmeldingen met 983 procent toegenomen. Bizarre cijfers toch?!

Toch is het in Nederland heel gemakkelijk om te vergeten dat de positie van vrouwen kwetsbaar is. Waar zeuren we eigenlijk om toch, als je met je vriendinnen gewoon lekker uit kan gaan? 

Waar 'we om zeuren' is het volgende... 

Ik vind het niet normaal dat ik, en vele vrouwen met mij, al jong leren dat je in het donker niet alleen over straat moet. Dat ik bewust mijn sleutelbos tussen mijn vingers nam als ik de 600 meter naar mijn kamer in het centrum moest lopen na het uitgaan. Dat ik als serveerster elke werkdag wel een opmerking kreeg over mijn uiterlijk, strakke shirt (wat gewoon de totaal niet revealing werkoutfit was), borstomvang en ga zo maar door. En dat zijn nog maar een paar van de kleine dingen die we zo makkelijk vergeten. Het is niet een ver-van-je-bed-show, maar iets waar je vriendin, moeder, zusje en oma ook mee te maken krijgen. En daar vind ik wel wat van ja.

Door mee te doen aan de Women's Rights Challenge van ActionAid vraag ik aandacht voor geweld tegen vrouwen, hier in Nederland én daarbuiten, en zet ik me in om dit tegen te gaan. Vanaf 1 november ga ik iedere dag trainen om op 25 november (de Internationale Dag Tegen Geweld Tegen Vrouwen) 35 push-ups achterelkaar te doen.

Op deze manier zamel ik geld in om geweld tegen te gaan en vrouwenrechten te beschermen. Wil je mij steunen met een donatie? De opbrengst gaat naar het werk van ActionAid om de positie van vrouwen wereldwijd te verbeteren en geweld tegen te gaan. En ik weet dat niet iedereen in mijn omgeving zomaar veel kan geven, maar echt alle beetjes helpen! Dank je wel ❤

PS: als je zelf ook mee wilt doen aan deze challenge, meld je dan vooral aan!

Bekijk alle
€ 10 18-11-2020 | 07:51
€ 25 16-11-2020 | 17:22
€ 15 15-11-2020 | 17:45
€ 10 13-11-2020 | 22:58 Succes Jut❤️
€ 5 13-11-2020 | 18:36