Het zit erop: de Women's Rights Challenge 2020!

Normal 2aa46a67788be0c8e012e2c23d6a5cdddc1c57e1
26-11-2020 | 08:00

Afgelopen woensdag was het eindelijk zover: het was de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen en daarmee eindigde onze Women's Rights Challenge. En wat zijn we trots! Samen met ruim 2.200 deelnemers heb jij je de afgelopen weken flink in het zweet gewerkt. Door hard te trainen voor 35 push-ups en geld in te zamelen heb je niet alleen een enorme sportieve prestatie geleverd, je hebt ook het verschil gemaakt voor vrouwen wereldwijd.

De 35 push-ups staan symbool voor de 35% van alle vrouwen die in haar leven te maken krijgt met geweld. Door geld in te zamelen voor het werk van ActionAid steun je wereldwijd projecten die vrouwenrechten beschermen en versterken. En dat is hard nodig, geweld tegen vrouwen is tijdens de coronapandemie namelijk enorm toegenomen. 

De 'grand finale' vond (corona-proof) plaats in de VondelCS in Amsterdam en was live te volgen via Facebook. Naast het doen van de 35 push-ups gingen we in gesprek met deelnemers en ambassadeurs over geweld tegen vrouwen en de noodzaak voor structurele verandering. Heb je de livestream gemist, of wil je hem gewoon nog een keer terug kijken? Dat kan hieronder: 

En dan nu de eindstand... Er wordt nog steeds gedoneerd, maar een voorlopige eindstand kunnen we natuurlijk al bekend maken. Samen hebben jullie het geweldige bedrag ingezameld van ruim... € 115.000,-

Dank je wel ❤️️ Jouw inspanning maakt het mogelijk dat we ons samen met lokale partners overal ter wereld in kunnen blijven zetten voor vrouwenrechten en geweld tegen vrouwen tegen kunnen gaan. De komende tijd houden we je op de hoogte van ons werk gericht op het beschermen en versterken van vrouwenrechten. Op onze website kun je ook meer verhalen en informatie vinden over onze projecten. Nogmaals, ontzettend bedankt!!