Met deze tips wordt jouw Challenge een succes!

 “Mijn nr.1 tip voor alle deelnemers: wees niet bang om zoveel mogelijk mensen te vragen jou te steunen, en of zij het ook weer willen delen. Zo ontstaat er een sneeuwbaleffect. Je zult merken dat heel veel mensen bereid zijn om dit doel te supporten.”

                                                                                                      - Birgit Meyer, top fundraiser 2020

 

Tip 1

Vertel je verhaal!

Vul jouw persoonlijke actiepagina met persoonlijke content. Zoals foto’s, filmpjes en jouw motivatie om mee te doen. Uit ervaring weten we dat de meeste supporters doneren omdat ze jouw én je motivatie sympathiek vinden.

          

Tip 2

Regel wat donaties voor je begint

Vraag voor je begint aan familie en beste vrienden om alvast een donatie te doen. Het blijkt namelijk dat mensen graag investeren in the winning team. Het is dus handig om niet met €0 te beginnen.  

 

 

Tip 3

Zet de link van je challengepagina onder je mail

Veel ex-deelnemers kwamen met deze tip: zet deze banner onderaan je email met een link naar jouw actiepagina. Hiermee bereik je makkelijk veel mensen.

“Bij mij ging de bal echt rollen toen ik op mijn werk een mail rondgestuurd had over mijn actie. Ik kon niet geloven hoeveel mensen positief reageerde. Ik voelde me enorm gesteund.”

                                                                                 - Cheyenne Leeraar, top fundraiser 2020

Tip 4

Deel offline én online

Vertel alles en iedereen over jouw challenge! Op school, vereniging of feestjes. Bookmark je actiepagina of deel direct jouw unieke QR-code op je mobiel. Zo komen mensen direct op je pagina terecht en kunnen ze meteen doneren.

        

 

Tip 5

Groepsberichten: veel vliegen in één klap

Groepsberichten zijn erg handig en leveren veel op. Maak een groep aan met de mensen die jij graag wilt betrekken (hoe meer mensen elkaar kennen hoe beter). Plaats in die groep je oproep en bedank de mensen die al gedoneerd hebben. Want als één schaap over de dam is....

 

 "Het beste werkte voor mij toch echt de persoonlijke benadering; dus mensen rechtstreeks vertellen over de actie, mijn motivatie en de mogelijkheden voor sponsoring. Daarnaast heb ik een actiepagina aangemaakt met mijn oprechte motivatie en verhaal."

                                                                                          - Bianca van Holland, top fundraiser 2020
                                                                                   

                                                            

 

3 tips van Geraldine:

 

Tip 6

Deel je persoonlijke QR-code overal

Jouw pagina heeft een unieke QR-code. Die kan je uitprinten en ophangen of laten scannen vanaf je mobiele telefoon. Via de QR-code komt men rechtstreeks op jouw donatieformulier terecht. Super handig voor bijvoorbeeld verjaardagen of een avond in de kroeg.

          

Tip 7

Geef updates via socials

Op jouw challengepagina kan je eenvoudig blogs plaatsen en delen op je socials. Dat vinden je supporters erg leuk! Bijvoorbeeld een filmpje van hoe je voor het eerst 10 push-ups achter elkaar doet.

 

“Wat heel goed werkte was als ik op Instagram stories plaatste met filmpjes en updates. Dat deed ik bij elke mijlpaal: dus bij 5, 10, 15 push-ups, etc. De reacties die ik van mensen kreeg motiveerden mij weer naar de volgende 5.”

                                                                                     - Cheyenne Leeraar, top fundraiser 2020

Tip 8

Zet donateurs even in het zonnetje

Doe elke keer dat je een donatie ontvangt een publieke shout-out naar deze persoon. Dat kan op je socials, op je challengepagina, in de kroeg of tijdens de lunch op je werk. Je kan er ook een blogbericht aan wijden (zie tip 7). We zien bij vorige edities dat dit een sneeuwbaleffect teweegbrengt, want iedereen vindt het leuk om in het zonnetje gezet te worden!

 

Tip van ambassadeur Tessel

Tip 9

Betrek donateurs bij je eindsprint

De laatste twee weken van je challenge zijn cruciaal: dan wordt het meest gedoneerd. Ex-deelnemers behaalden in deze periode veel op door al hun donateurs te vragen de eindsprint te delen op socials. Zij willen natuurlijk ook graag dat je je streefbedrag haalt!

          

Tip 10

Zoek bedrijven als sponsor

Vergeet niet om ook bedrijven te benaderen om je te sponsoren. Bijvoorbeeld je werkgever, een favoriete klant of een fijne leverancier. Als dank kan je daarover een speciaal blog schrijven en verspreiden waarin je hen noemt. Of je plaats het logo van de organisatie op je pagina.

 

Meer tips?

We hebben dit jaar voor het eerst een What'sApp hotline. App ons al je vragen door en wij zullen zo snel mogelijk reageren. Het nummer is 06 1614 4752 en vanaf nu geopend!

Mailen kan natuurlijk ook op the35challenge@actionaid.nl.